Lagra praktiskt i lagerhyllor

Det gäller att ha god kvallitet på sina lagerhyllor om man vill vara säker på att ens produkter ska ligga där man lagt dem. Om lagerhyllorna är instabila kan det finnas risk för att olyckor eller liknande kan inträffa. Välj därför ett bra märke som har garanti och en bra livslängd för att försäkra dig om att få det bästa för pengarna.

Lagerhyllans konstruktion varierar på grund av användningsområde. Man kan till exempel använda dessa på kontor och stapla plastbackar och pärmar i. Ett annat användningsområde är garage och källare för förvaring av verktyg och liknande, men den stora gruppen som har användning av lagerhyllor är just lager. Det är ett smart och praktiskt sätt att kunna lagra stora kvantiteter på liten yta och på så sätt få plats med mycket mer. Håll dock koll på vilken maxvikt hyllan kan ta så att den inte överskrids. Detta kan leda till oväntade katastrofer. Det material som används är ofta metall och stålbalkar men det finns även varianter av trä. Man kan dessutom köpa olika tillbehör för att komplettera sin lagerhylla med. Det kan vara till exempel dörrar, extra hyllplan, krokar mm.

Många av dagens lagerhyllor har blivit kombinerade med datoriserade plocktruckar men det finns fortfarande de som plockas för hand. Därför måste ändamålet för lagerhyllan vara bestämt innan man beställer för att kunna utnyttja dess fulla kapacitet.

En lagerhylla går att montera ihop i flera olika kombinationer för att anpassas till den plats den ska stå på och det ändamål den ska vara till. Lagerhyllan kommer förpackad som en byggsats och därefter får du själv montera ihop den genom att följa instruktionerna. Till större sammansättningar kan du få den monterad på plats om du så önskar. En lagerhylla är flexibel och anpassningsbar och passar därför efter uppgiften. Det är bara fantasin som sätter gränserna.