Praktiska hissgardiner

Något som är skönt att ha när solen skiner är något som stänger ute strålarna från den. Ett billigt alternativ till persienner är då hissgardiner. De ger även ett dekorativt inslag och komplement till vanliga gardiner eller på egen hand om man uppskattar minimalistisk stil. De har blivit mer och mer populära under åren och fler börjar uppskatta deras fördelar. Hissgardiners många olika utformningar och anordningar ger en bred valmöjlighet. Man kan antingen rulla upp gardinen och knyta om ändarna med knytband, man kan hänga upp gardinen på olika höjder med hjälp av öljetter eller så kan man dra upp gardinen på en rulle med hjälp av en kedja av antingen metall, tyg eller plast. Gardinerna finns i ett flertal olika bredder.

Hissgardinerna finns numera i många varierande tyger och modeller.

Tyget på hissgardinen kan också variera. Det kan vara helt avskärmande, ha ett visst ljusgenomsläpp eller vara transparant. Det kan även vara mönstrat eller enfärgat. En list i nederkanten kan förekomma men det finns även utan. Det beror helt vad man ska ha gardinen till. Till ett sovrum vill man ha en heltäckande och i köket eller vardagsrummet kanske man vill ha lite transparant. Om man är lite artistisk kan man dekorera hissgardinerna med utklippta filtfigurer som hjärtan och stjärnor till jul, och blommor till sommaren. Material går att hitta i närmsta hobbyaffär. Spets och pärlor eller korsstygn går också att dekorera med. Låt fantasin flöda. Man kan till och med sy sina egna gardiner efter mönster som man kan köpa på tygaffärer och då blir ju priset ännu billigare.

Man kan köpa hissgardiner på många olika ställen till exempel i nätbutiken hissgardinonline.se. Man kan antingen skicka efter ifrån postorderkataloger, beställa på nätet eller gå in i närmsta textilbutik och få inspiration och koll på vilka modeller som finns. Det finns modeller för alla plånböcker.