Besök Astrid Lindgrens värld med familjen

Funderar du på att besöka Astrid Lindgrens värld med familjen? Astrid Lindgrens värld i Vimmerby är något som både stora och små brukar tycka om. Många av oss har vuxit upp med alla karaktärer från Astrids böcker och även låtit våra barn lära känna dem. Det är tidlösa figurer som nu kan hittas i Småland, i en alldeles egen värld. Detta ställe hette från början Sagobyn och grundades 1981.

I denna temapark kan du och din familj få möta favoriter så som:

  • Pippi Långstrump
  • Bröderna Lejonhjärta
  • Emil i Lönneberga
  • Karlsson på taket
  • Rasmus på luffen
  • Ronja Rövardotter

Bra boende och biljetter till Astrid Lindgrens värld

Om du ska ta med din familj till Astrid Lindgrens värld så kan det vara smart att boka in Björkbacken. Det går att kombinera alla deras boenden med biljetter in i parken. De erbjuder hotell, vandrarhem, stuga och camping. Själva boendet ligger bara 3 km från själva temaparken. Hos Björkbacken kan ni även få en helhetsupplevelse med andra paket. Bland annat har de så att ni kan cykla runt i Småland, besöka Astrid Lindgrens Näs eller åka till Virum Älgpark.

Kliv in i sagans värld

På Astrid Lindgrens värld finns det mycket att se och göra. Här kan du och din familj uppleva alla sagor och böcker igen, med alla karaktärer och alla platser och miljöer så som Bråkmakargatan, Katthult, Mattisskogen, Villa Villekulla med mera.

Sedan har ni även övriga Småland att åka runt i, om ni ändå är här. Det är ett vackert landskap med många fina sevärdheter.